انواع دوربین مداربسته کدام است ؟ چند نوع دوربین مداربسته داریم ؟
هنگامی که صحبت از ایمن سازی کسب و کار شما می شود، انواع مختلفی از دوربین های مدار بسته وجود دارد که می توانید از بین آنها انتخاب کنید. نظارت نقش مهمی در جامعه امروزی ایفا می کند و با دوربین های اطراف ما، زندگی روزمره ما هر روز سطوح بالاتری از امنیت را تجربه می کند.
با این حال، آنچه بسیاری از مردم نمیدانند این است که انواع مختلفی از دوربینهای مداربسته وجود دارد که مناسب موقعیتها یا مکانهای مختلف است و انتخاب دوربین مناسب برای کاربرد مناسب واقعاً حیاتی است.در اینجا، به بررسی این نوع دوربینها و آنچه که آنها را برای برخی مکانها نسبت به مکانهای دیگر منحصر به فرد و مناسبتر میکند، میپردازیم.
دسته بندی انواع دوربین های مداربسته
دسته بندی انواع دوربین های مداربسته
- دوربین مداربسته دام
- دوربین مداربسته بولت
- دوربین های مداربسته PTZ
- دوربین های تحت شبکه IP
- دوربین های وایرلس (بیسیم )
- دوربین های مینیاتوری
- دوربین های فیش آی (360 درجه )
- دوربین های وریفوکال :
- دوربین های مداربسته موتورایز
- دوربین های حرارتی thermal
- دوربین های مداربسته سوپر استارلایت
- دوربین های وارم لایت
- دوربین مداربسته مخفی
- دوربین پلاک خوان
- دوربین های میکروفن دار
- دوربین های مداربسته رم خور
- دوربین های مداربسته سیم کارتی
- دوربین مداربسته لامپی
- دوربین مداربسته باتری خور
- دوربین مداربسته خودرو
1- دوربین های مداربسته دام :
دوربینهای دام به دلیل محفظههای گنبدی شکل به این نام خوانده میشوند که تشخیص جهتی که دوربین رو به آن قرار دارد را برای مردم دشوار میکند. این دوربین ها اغلب برای نظارت بر فضای داخلی استفاده می شوند، زیرا طراحی آنها امکان نظارت محتاطانه را فراهم می کند.
دوربینهای Dome برای نظارت بر فضاهای داخلی مانند دفاتر، فروشگاههای زنجیره ای و هتلها، جایی که به راهحل نظارتی نامحسوستری نیاز است، مناسبتر هستند. به عنوان مثال، میتوان آنها را در گوشههای یک اتاق یا روی سقف قرار داد تا پوششی جامع ایجاد کنند.
2- دوربین مداربسته بولت :
دوربین های گلوله ای به خاطر محفظه استوانه ای شکل آنها نامگذاری شده اند. آنها در برابر آب و هوا مقاوم هستند و می توان از آنها برای نظارت داخلی و خارجی استفاده کرد .
دوربینهای بولت اغلب با مادون قرمز (IR) داخلی عرضه میشوند که به آنها امکان میدهد فیلمهای واضحی را حتی در شرایط کم نور ثبت کنند. این باعث می شود آنها برای نظارت بر مناطق بزرگ در فضای باز مانند پارکینگ ها یا محوطه های بیرونی مناسب باشند.
3- دوربین های مداربسته PTZ:
دوربینهای PTZ که معمولاً در سیستمهای امنیتی با اپراتور استفاده میشوند، ویژگیهایی را ارائه میکنند که به دوربین اجازه میدهد تا چرخش، زوم و فکوس کند. میتوانید دوربین را با جوی استیک هدایتگر حرکت دهید تا یک منطقه خاص را بهتر ببینید، این ویژگی است که با دوربینهای بولت یا دوربینهای دام به آن نخواهید رسید.
دوربینهای PTZ معمولاً در مناطقی استفاده میشوند که نظارت در زمان واقعی بسیار مهم است، مانند مراکز خرید یا فضاهای عمومی بزرگ. دوربین های PTZ با قابلیت بزرگنمایی و ردیابی اشیا یا افراد خاص، آگاهی موقعیتی را افزایش می دهند و حتی می توانند به شناسایی فعالیت های مشکوک کمک کنند.
4- دوربین های تحت شبکه IP
دوربین های IP دوربین های مداربسته مدرنی هستند که داده ها را از طریق اینترنت یا شبکه انتقال می دهند. آنها تصاویری با وضوح بالا ارائه می دهند و می توان از راه دور از طریق تلفن های هوشمند یا رایانه به آنها دسترسی داشت.
دوربینهای IP برای مشاغل و صاحبان خانههایی که میخواهند از راه دور به سیستم نظارتی خود دسترسی داشته باشند، عالی هستند. آنها برای نظارت بر اموال و عزیزان در حالی که از خانه یا محل کار دور هستند ایده آل هستند.
5- دوربین های وایرلس (بیسیم )
دوربین های مداربسته بیسیم نصب بیسار آسانی دارند. این دوربین ها میتوانند دیتا و تصاویر را بدون نیاز به سیم کشی ارسال کنند.این قبلیت انعطاف بیشتری در استفاده از دوربین به ما می دهد.
اکثر کارشناسان معتقدند که سیم کشی سخت ترین و وقت گیرترین کار هنگام نصب دوربین های مدار بسته است . نیاز به سیم نیز ممکن است امکانات نصب را محدود کند، به خصوص اگر می خواهید کابل ها را پنهان کنید.
دوربین های بی سیم با ارائه راحتی و انعطاف پذیری بهتر در حین نصب برخی از این مشکلات را کاهش می دهند. عدم سیم کشی آنها به این معنی است که می توان آنها را در مناطقی که قبلاً غیرقابل دسترسی بود نصب کرد و پوشش جامع تری را تسهیل می کند.
6- دوربین های مینیاتوری:
کوچکترین توع دوربین های مداربسته را مینیاتوری یا پین هول می نامند . لنز دوربین های پین هول سوزنی نام دارد و بسیار ریز و کوچک است . قطر لنز دوربین مداربسته پین هول در حدود 1.8 میلیمتر است و ابعد این دوربین 4 در 4 سانت می باشد. یکی از امنیتی ترین دوربین های مداربسته دوربین مینیاتوری می باشد چرا که در هر جایی امکان مخفی کردن آن وجود دارد.
7- دوربین های فیش آی (360 درجه )
دوربین های امنیتی Fisheye که به خاطر لنزهای فوق عریض خود شناخته می شوند، قادر به ارائه نظارت تصویری با زوایای دید پویا از جمله پانوراما °180 درجه و °360 درجه هستند. هنگام استفاده از دوربین پانوراما یا 360 درجه با زاویه باز، تصاویر معمولاً تاب میخورند که جلوه چشم ماهی را ایجاد میکند.
8- دوربین های وریفوکال :
دوربین varifocal یک دوربین امنیتی با لنز وریفوکال با فاصله کانونی، زاویه دید و سطح زوم قابل تنظیم است. این نوع دوربین اغلب در تاسیساتی مانند فرودگاه ها، بیمارستان ها، ادارات دولتی و انبارها استفاده می شود.
لنزهای Varifocal به شما این امکان را میدهند که میدان دید کاملی را پیدا کنید، بنابراین میتوانید با دوربین خود تا جایی که نیاز دارید، زمین را بپوشانید. دوربینهای مداربسته با لنزهای وریفوکال، محدودهای را ارائه میکنند که معمولاً میتواند از 2.8 میلیمتر تا 12 میلیمیتر باشد.
9- دوربین های مداربسته موتورایز :
دوربین های مداربسته موتورایز به دوربین ها ی مداربسته ای گفته میشود که لنز متغییر دارند و به شما این امکان را میدهند تا از کنار دستگاه NVR بتوانید زوم و فکوس را انجام دهید. اکثر دوربین های موتورایز دارای زوم 4 ایس برابری اپتیکال هستند .
مزیت این دوربین ها امکان کنترل زوم اوپتیکال و فکوس تصویر دوربین از راه دور می باشد.
10-دوربین های حرارتی thermal
با پیشرفت تکنولوژی، انواع دوربین های مدار بسته نیز هوشمندتر می شوند. با استفاده از تجزیه و تحلیل هوشمند هوش مصنوعی، اکنون می توانید فراتر از ثبت تصاویر و ویدیوهای واضح را کاوش کنید. دوربینهای حرارتی میتوانند دمای بدن را اندازهگیری کنند و میتوانند به غربالگری بدون تماس افراد با دمای بدن بالا کمک کنند. همچنین اینها میتوانند گروه بزرگی از افراد را در یک زمان اسکن کنند و میتوانند افرادی را که دمای بدن بالایی دارند برجسته کنند. در طول همه گیری کووید-19، این دوربینها راه حل ایده آل برای تشخیص تب هستند.
این نوع نظارت دوربین مدار بسته خطر انتقال عفونت در اثر تماس مستقیم را از بین می برد. این دوربین های هوشمند همچنین مجهز به سخت افزار هوشمند و قدرتمند هوش مصنوعی هستند که می تواند به تشخیص چهره و تشخیص ماسک نیز کمک کند. دوربین های حرارتی برای نصب در ورودی ادارات، مراکز خرید و ساختمان های تجاری ایده آل هستند. آنها همچنین می توانند در نقاط ورودی و خروجی فرودگاه ها نصب شوند.
11-دوربین های مداربسته سوپر استارلایت
دوربین های سوپر استارلایت از دسته دوربین های دید د شب رنگی میباشد . این دوربین توانایی تصویر برداری رنگی در نور بسیار کم را دارد. این دوربین خاص و پر کاربرد میتواند شبها از نور های ستاره ها و مهتاب و نور های کم محیطی استفاده کنید و یک تصویر رنگی و روشن و فوق العاده را به شما ارائه دهد.
12- دوربین های وارم لایت
دوربین های وارم لایت در دسته دوربین های دید در شب رنگی قرار میگیرند . ان دوربین ها به کمک نور ال ای دی های خود نور لازم برای تصویر برداری رنگی در شب را تامین می نماید. زمانیکه محیط شما تاریک می شود ال ای دی های وارم لایت که زرد رنگ هستند روشن میشود و تصویر دوربین رنگی باقی می ماند.
13-دوربین مداربسته مخفی
این دسته از دوربین ها در شکل و شمایلی غیر از دوربین مداربسته هستند . مثلا ساعت دوربین دار ، پریز برق دوربین داار ، سنسور دزدگیر دوربین دار و ..... کیفیت این نوع از دوربینها مانند دوربین مداربسته نیست و از کیفیت پایین تری برخوردار هستند ولی قابلیت پنهان کاری بالایی دارند .
14-دوربین پلاک خوان
این دسته از دوربین های مداربسته توانایی منحصر به فردی در تصویر برداری پلاک خودرو مخصوصا خودرو در حال حرکت دارند . در دوربین های غیر پلاک خوان تصویر پلاک خودرو قابل مشاهده نمی باشد و به علت حرکت خودرو تار و مات می شود. اما دوربین های پلاک خوان میتوانند این مشکل را حل کنند و تصویر واضحی به ما بدهند.
15-دوربین های میکروفن دار
دوربین های مداربسته ی میکروفن دار توانایی صدا برداری از محیط با بالاترین کیفیت و کمترین نویز را دارند. تصویر به همراه صدا در این دوربین ها ارائه میشوند. دوربین های صدا دار گاها به اسپیکر هم مجهز هستند و امکان صدای دو طرفه را فراهم میکنند.
16-دوربین های مداربسته رم خور
دوربین های مدار بسته ای که مجهز به اسلات مموری می باشند میتوانند تصاویر را بر روی حافظه محلی خود دوربین ضبط نمایند. این دوربین ها نیازی به nvr ندارند ولی با NVR هم نیز کار میکنند این دوربین های مداربسته از مموری های micro SD را پشتیبانی میکنند.
17-دوربین های مداربسته سیم کارتی
در این دوربین های مداربسته از سیم کارت پشتیبانی میشود . اینترنت 4G و LTE را به دوربین مداربسته متصل میکند . تصاویر این دوربین ها به گوشی قابل انتقال می باشد. دیگر نیازی نیست مودم اینترنت خریداری کنید. خود دوربین سیم کارت میخورد.
18-دوربین مداربسته لامپی
این دوربین ها شبیه لامپ می باشند . دارای اسلات مموری رم می باشد و دارای WIFI می باشد.
19-دوربین مداربسته باتری خور
این دوربین های بیسیم نیازی به برق ندارند . دارای باتری داخلی میباشد و میتواند با یک بار شارژ تا روزها کار کند . این دوربین ها رم خور هستند و از میکروفن هم پشتیبانی میکنند . زمانی که دوربین حرکتی را مشاهده کند شروع به تصویر برداری میکند.
20-دوربین مداربسته خودرو
این دوربین های مداربسته با ابعاد کوچک خود برای خودرو ها کامیون ها و اتوبوس ها و وسایل حمل و نقل مناسب است . همانند دوربین مداربسته دارای دستگاه DVr می باشند ولی با ابعاد خیلی کوچکتر و در خودرو ها نصب میشوند تا دید کاملی از اطراف ئو پشت خودرو داشته باشند.
با دانستن انواع دوربین مداربسته بهتر میتوان در طراحی پروژه های دوربین تصمیم گرفت و دوربینی متناسب هر مکان با شرایط خاص آن را پیشنهاد داد.
Id telegram: ELMSALES